nederlands
deutsch
english
Maximum Technology
Home Nederlands
produkten voor AMF machines
produkten voor Brunswick machines
produkten voor verschillende merken touwmachines
Automatisch scoresysteem voo bowlingbanen
Motoren voor verschillende merken bowlingmachines
Diverse produkten voor bowlingbanen
Installatie- en gebruikershandleidingen
Verkooppunten van Maximum Technology produkten
Veiligheid van bowlingmachines
Onderhoud van bowlingmachines
Storing bowlingbaan of bowlingmachine

Foutlijn Unit

Deze foutlijn unit is een direkte vervanging voor alle andere foutlijn units voor AMF of Brunswick.

De installatie is zeer eenvoudig. Alle uitgangen zijn kortsluitvast.   Foutlijnunit
  Klik op de foto voor een vergroting
Er is een tweede uitvoering gemaakt die nog beter bestand is tegen trillingen. Hierbij is de schakelunit gescheiden van de fotocelunit zodat deze onder de baan op de betonvloer kan worden gelegd. Beide units worden verbonden met bijgeleverde kabel.
Foutlijnunit
Foutlijnunit
  Klik op de foto voor een vergroting
 

Besturingsprint voor 82-70 5-Board Chassis met APS.

Deze besturingsprint is gemaakt ter vervanging van de vijf printen in het oude AMF 82-70 Chassis. Door gebruik te maken van de meest moderne technologieën is het gelukt om een aantal handige functies in te bouwen die de machine betrouwbaarder maken en het storingszoeken vereenvoudigen.
Besturingsprint voor AMF 82-70 5-Board Chassis Klik op de foto voor een vergroting Besturingsprint in AMF 82-70 5-Board Chassis

De machine wordt bij iedere cycle gekontroleerd. Eventuele afwijkingen worden door middel van een storingscode aangegeven op een display, en een pieper geeft een waarschuwingssignaal. Er is ook een testfunctie ingebouwd waarmee u met dezelfde pieper alle machineschakelaars eenvoudig kunt doormeten zonder enige kennis van elektronica, bedrading of ingewikkelde meetapparatuur.

De print is standaard voorzien van een 'APS' aansluiting voor communicatie met een scoresysteem. Dit geeft uw bowlingmachines extra functies zoals 'snelle strike cycle' en 'sweep reverse' bij gootbal. Dit maakt de machine sneller en voorkomt slijtage omdat sweep en tafel minder bewegingen hoeven te maken. Ook het automatisch op nul zetten van de machine bij een verschoven pin ('offspot' of 'out of range') is een standaard functie bij deze besturingsprint.

Door zijn slimme programmering kan deze als enige in zijn soort ook op een betrouwbare manier gebruikt worden in combinatie met de Qubica snelle strike functie. Als er voor langere tijd niet wordt gebowld worden automatisch de Back End motor en ball return uitgeschakeld.

 

Besturingsprint voor MP Chassis.

Deze besturingsprint is een direkte vervanging voor de bestaande printplaat van het MP chassis. De installatie is zeer eenvoudig. U hoeft alleen maar de oude printplaat om te wisselen voor de Maximum Technology besturingsprint. Hiermee bouwt u gelijk een aantal extra functies in die het testen van de machine en het zoeken naar storingen sterk vereenvoudigen!
Besturingsprint voor MP Chassis
Klik op de foto voor een vergroting  

Net zoals bij de besturingsprint voor het 5-Board chassis wordt ook bij deze printplaat de machine bij iedere cycle gekontroleerd en worden fouten gemeld op het display. De pieper geeft een waarschuwingssignaal.

Vanwege het doorslaande succes van alle extra functies die zijn ingebouwd in de andere Maximum Technology besturingen zijn deze ook weer geintegreerd in de software van deze printplaat. De besturingsprint test alle machineschakelaars en bijbehorende bedrading tijdens iedere cycle en in geval van twijfel kunt u deze met de ingebouwde testfunctie met pieper zeer snel kontroleren. Een andere extra functie die bovendien ook nog kosten besparend is, is het uitschakelen van de Back End motor als er langere tijd niet wordt gebowld.

Het MP chassis beschikt standaard over een APS ingang voor het aanpassen van de machine cycle bij strike of gootbal, maar alleen met deze besturingsprint is het ook mogelijk om op een betrouwbare manier gebruik te maken van de Qubica snelle strike functie.

 

Elektronische motorstarter

De motorstarter wordt buiten aan de motor gemonteerd en met een kabelset met stekker aangesloten. De motorstarter maakt de centrifugaalswitch en mechanisme in de motor overbodig en maakt hierdoor uw motoren praktisch onderhoudsvrij!
Klik op de foto voor een vergroting   De Maximum Technology motorstarter kan gebruikt worden op alle merken combi- en back end motoren voor 115 of 230 Volt.
Er hoeft geen machinebedrading te worden veranderd en de Sweep Reverse functie blijft volledig behouden. Hierdoor blijven alle motoren onderling uitwisselbaar.  

APS interface voor Qubica

Deze interface is gemaakt om de score informatie uit de Qubica camera te verwerken. Deze maakt hiervan een standaard APS signaal dat door de meeste besturingssystemen waaronder de Maximum Technology besturingsprinten kan worden gelezen. De besturingsprint past op zijn beurt de machinecycle aan bij een gootbal of strikeworp. Dit maakt de machine sneller en voorkomt slijtage.

Tevens is de tafelbedrading naar de grippers overbodig geworden. Veel storingen veroorzaakt door draadbreuk, kapotte kabelschoentjes of slechte respot cell kontakten worden hiermee voorgoed verleden tijd!

 

Automatische Off Spot schakeling

Sinds de komst van de kunststof banen, - pindecks en - pins wordt het verschuiven van pins over het pindeck een steeds groter probleem. Pins vallen niet om, maar blijven staan en schuiven daarbij naar een andere plaats op het pindeck. Vaak kan de machine deze niet meer oppakken en blijft hierna in storing staan. Maximum Technology heeft een schakeling ontwikkeld die in deze situatie automatisch de machine terugbrengt in de nulstand zodat er meteen kan worden doorgebowld. Hieronder is het verschil tussen de oude en nieuwe situatie in beeld gebracht.

Standaard machine:

De machine moet door bediening van de 'Sweep Reverse' en 'Sweep Run' schakelaars handmatig in de nulstand worden gebracht.

 

Aangepaste machine:

De automatische Off Spot Schakeling past de machine cyclus aan zodat er zonder enige vertraging doorgebowld kan worden .

Klik hier voor de film in avi video formaat.

 

Klik hier voor de film in avi video formaat.

Een verschoven pin (ook 'offspot' of 'out of range' genoemd) is eigenlijk geen machinestoring, maar een aangepaste machinecyclus die ervoor zorgt dat de pins die niet opgepakt kunnen worden niet worden weggeveegd. Dit is nodig omdat het tijdens wedstrijden verplicht is dat alle pins precies zo blijven staan. Voor recreatiebowlers is dit echter alleen maar lastig omdat deze moeten wachten tot iemand handmatig 'de storing' heeft opgelost. Door het gebruik van de Maximum Technology Offspot Schakeling gebeurt dit geheel automatisch en bespaart u uw klanten (en personeel) veel ergernis!

 

Klik op de foto voor een vergroting.

 
Maximum Technology Offspot schakeling ingebouwd in de Back End controlbox van de 82-70 machine.
 

Motoren

Maximum Technology heeft eigen motoren ontwikkeld voor AMF machines die vele voordelen hebben boven de conventionele motoren. Deze motoren zijn o.a. onderhoudsvrij, energiebesparend, hebben een instelbare snelheid en zijn volledig elektronisch geregeld. Klik hier voor een volledige beschrijving.
Voor meer informatie: e-mail naar (info@maximumtechnology.nl) of neem kontakt op met een van onze dealers.