nederlands
deutsch
english
Maximum Technology
Home Nederlands
produkten voor AMF machines
produkten voor Brunswick machines
produkten voor verschillende merken touwmachines
Automatisch scoresysteem voo bowlingbanen
Motoren voor verschillende merken bowlingmachines
Diverse produkten voor bowlingbanen
Installatie- en gebruikershandleidingen
Verkooppunten van Maximum Technology produkten
Veiligheid van bowlingmachines
Onderhoud van bowlingmachines
Storing bowlingbaan of bowlingmachine

 

Combi Motor voor AMF 82-70 en 90 machines

Maximum Technology combimotoren hebben vele voordelen boven de conventionele amerikaanse motoren voor AMF machines. De belangrijkste is wel de elektronische motorregeling die op de motor is gebouwd.

Deze regelt volledig elektronisch het toegevoerde vermogen naar de motor.

Combimotor voor AMF machines   Klik op de foto voor een vergroting
De motor krijgt precies het vermogen toegediend om onder alle omstandigheden zijn toerental te bereiken. Niet méér en niet minder! Het voordeel hiervan is dat deze ook na urenlang kontinubedrijf nauwelijks warm wordt en hierdoor ook nog eens flink energie bespaart! Bedrijfstemperatuur en motorstroom worden kontinu bewaakt en bij overbelasting schakelt de regelunit de motor uit. Dit maakt doorbranden onmogelijk.
Klik op de foto voor een vergroting
Combimotor voor AMF machines
Deze motor heeft geen centrifugaalschakelaar en centrifugaalmechanisme nodig. Ook worden vele onderdelen in de machine zoals startcondensatoren, remweerstanden en veel van de C1-contacten met alle bijbehorende bedrading overbodig. Dit vermindert de kans op storingen aanzienlijk, en maakt onderhoud veel eenvoudiger.

Maximum Technology Combi Motoren zijn voorzien van drukknoppen voor de bediening. U hoeft bij een storing niet meer te slingeren. Tevens is er een hoofdschakelaar aangebracht om de motor volledig spanningsloos te maken als u aan de machine wilt werken. De motoren zijn zo geconstrueerd dat deze zonder enige mechanische aanpassingen gemonteerd kunnen worden. De snelheid is van iedere motor apart instelbaar. U kunt hiermee binnen enkele seconden de nieuwe motor aanpassen aan uw oude motoren, of de gehele machine naar behoefte sneller, of juist langzamer maken! Zie de korte filmpjes hieronder.

De linker baan is uitgerust met standaard 50 Herz National motoren. De rechter baan is omgebouwd met nieuwe Maximum Technology Combimotoren. De snelheid is ingesteld op stand 8 om de machine sneller te maken (instelbaar van 1 t/m 10).

Eerste worp
Tweede worp
 
Door het geleidelijk starten en stoppen van de motoren, kan de gehele machine cyclus met enkele seconden worden verkort zonder de machine mechanisch extra te belasten. Ook heeft dit geen nadelige gevolgen voor het neerzetten van de pins of een soepele werking van de sweep. Let op het tijdsverschil tussen het omschakelen van de lampjes voor 1e en 2e beurt.
Hieronder een overzicht van de enorme energiebesparing die de Maximum Technology motoren kunnen bereiken. Voor deze metingen zijn de motoren ingesteld op de snelheid voor een standaard 50 Herz machine.
Combi motor 230 Volt/50 Cycle
Tafel optillen
Tafel laten zakken
Westinghouse
General Electric
3,20 Amp
3,00 Amp
National
n.v.t.
n.v.t.
Leeson
Maximum Technology
Besparing:
 %
 %
 
Combi motor 115 Volt/50 Cycle
Tafel optillen
Tafel laten zakken
Westinghouse    
General Electric    
National
6,45 Amp
5,40 Amp
Leeson
8,45 Amp
7,70 Amp
Maximum Technology
3,25 Amp
0,65 Amp
Besparing:
50 - 61 %
88 - 92 %
 
Back End motor 230 Volt/50 Cycle
Westinghouse
General Electric
3,25 Amp
National
n.v.t.
Leeson
Maximum Technology
1,60 Amp
Besparing:
53 %
 
Back End motor 115 Volt/50 Cycle
Westinghouse
General Electric
National
4,65 Amp
Leeson
8,45 Amp
Maximum Technology

3,30 Amp

Besparing:
29 - 61 %
 

Mendes Motoren

Sinds kort heeft Maximum Technology ook nieuwe motoren voor de Mendes touwmachine. Deze motoren zijn gemaakt met dezelfde hoogwaardige technology die ook wordt toegepast bij de bouw van motoren voor volautomatische machines. Omdat ze volledig elektronisch worden geregeld, zijn ze onderhoudsvrij.

Omdat deze motoren zowel vooruit als achteruit kunnen draaien, kunnen vele mechanische komponenten zoals beide elektromagnetische koppelingen en diverse tandwielen met ketting worden verwijderd. Dit vermindert de kans op storingen aanzienlijk en bespaart u veel tijd en geld voor onderhoud.

Deze motoren worden alleen maar aangeschakeld tijdens het optillen en neerzetten van de pins en draaien in tegenstelling tot de oude motoren, niet de hele tijd dat de baan in gebruik is. Hierdoor wordt er ook nog eens aanzienlijk bespaard op de stroomkosten en verdienen deze motoren zichzelf in de loop van de tijd weer terug.
Voor meer informatie: e-mail naar (info@maximumtechnology.nl) of neem kontakt op met een van onze dealers.