nederlands
deutsch
english
Maximum Technology
Home Nederlands
produkten voor AMF machines
produkten voor Brunswick machines
produkten voor verschillende merken touwmachines
Automatisch scoresysteem voo bowlingbanen
Motoren voor verschillende merken bowlingmachines
Diverse produkten voor bowlingbanen
Installatie- en gebruikershandleidingen
Verkooppunten van Maximum Technology produkten
Veiligheid van bowlingmachines
Onderhoud van bowlingmachines
Storing bowlingbaan of bowlingmachine

MaxS Scoring. Een volwaardig automatisch scoresysteem voor de puntentelling van bowlingbanen.

In augustus 2008 introduceerde Maximum Technology haar geheel in eigen beheer ontwikkelde automatische score systeem voor bowlingbanen onder de naam MaxS Scoring.

De eerste twee installaties (18 banen) vonden plaats in Bowlingcentrum Purmerend en Bowlingcentrum Steenwijk.

Ondertussen is het aantal banen met het MaxS scoresysteem gestaag gegroeid en wordt het gebruikt in kombinatie met diverse soorten bowling machines waaronder AMF en Brunswick, maar ook diverse merken touwmachines.

Het systeem kan met hoofdcomputer worden gebruikt, maar dit is geen vereiste. De baancomputers kunnen ook prima zelfstandig werken, waarbij de bediening op het toetsenbord in de spelersruimte plaatsvindt. Een aantal functies zoals bijvoorbeeld tijdbowlen, baanwissel en het afdrukken van scores is dan niet beschikbaar.

Eén van deze systemen is gekoppeld aan een reeds bestaand kassa systeem met baanreserverings software die de banen automatisch aan- en uitschakelt volgens de vooraf ingevoerde reserveringen. Er is ook een koppeling gemaakt voor het volledig automatisch verwerken van leaguescores. Dit vereist installatie van aparte league software waarin spelers, teams, handicaps, speeldata etc vooraf worden ingevoerd. Kijk hieronder voor meer informatie over MaxL automatische leagueverwerking

Het MaxS systeem maakt gebruik van ccd camera's die zichzelf automatisch instellen op de juiste lichtsterkte voor bowlen met wit licht, gekleurd licht of blacklight.

Voor centra met touwmachines is er een rechtstreekse koppeling met de besturingskast van de machine voor detectie van de pins. Deze systemen werken dus zonder camera.

Voor weergave van scores en graphics is gekozen voor duidelijk leesbare 32" breedbeeld LCD monitoren.
 
In kombinatie met een eenvoudige menustruktuur en een verlicht toetsenbord, is het MaxS systeem onder alle omstandigheden door iedereen eenvoudig te bedienen.
Alle 'geavanceerde' functies zoals sweep reverse bij gootbal of 7-10 pin, snelle strikecycle, afruimen na spare in 10e frame en het aansturen van automatische bumpers zijn in het MaxS systeem gewoon standaard.
MaxL. League software voor automatische verwerking van bowlingscores.

De meeste bowlingcentra beschikken tegenwoordig over een modern computersysteem voor het bijhouden van de scores op de bowlingbaan. Wanneer u klaar bent met uw spel kan direkt een uitdraai van de scores gemaakt worden waarop de gespeelde games te zien zijn.

Voor wedstrijdbowlers is dit niet toereikend omdat het hier niet alleen gaat om de daadwerkelijke pinfall per game, maar ook om de pinfall inclusief handicap, punten per speler, teampunten etc.. Buiten de standenlijsten per speler/team moeten ook na iedere speelronde de nieuwe gemiddeldes en de bijbehorende handicap voor de volgende speelronde berekend worden. Vele verenigingen beschikken over een eigen website waarop de uitslagen ook moeten worden vermeld.

Om al deze informatie te verwerken en op de juiste plaats te krijgen is een leaguesecretaris afhankelijk van het aantal spelers en leagueavonden al gauw een aantal uren per week druk bezig. Maximum Technology heeft leaguesoftware ontwikkeld met de naam MaxL. Hiermee kunnen al deze taken vele malen sneller uitgevoerd worden en de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

De belangrijkste kenmerken van MaxL zijn:

 • Invoeren van spelergegevens. Een speler kan in meerdere teams/leagues worden ingedeeld.
 • Indelen van spelers in teams (max 20 per team). Een team kan in meerdere leagues worden ingedeeld.
 • Invoeren van meerdere leagues. Per league kunnen aparte regels worden gehanteerd voor aantal games en aantal spelers per team, handicapregels, puntensysteem etc.
 • Vooraf invoeren van baanschemas voor het hele seizoen. Er is geen beperking aan het aantal speelrondes.
 • Afdrukken van invullijsten volgens het ingevoerde baanschema.
 • Invullen van de individuele scores per game.
 • Invullen van tegenstander per game voor het berekenen van individuele punten.
 • Berekenen van spelertotalen, teamtotalen, individuele punten en teampunten per speelronde.
 • Afdrukken van standenlijsten per speelronde.
 • Uploaden van speelschema en standenlijst naar internet in text of HTML opmaak.
 • Elektronisch versturen van uitslagen naar eigen leden en NBF.
 • Bij het starten van een nieuw seizoen blijven de uitslagen van alle vorige seizoenen bewaard. Deze kunnen altijd nog worden ingezien of afgedrukt.
 • Alle leagues kunnen inclusief spelers, teams en baanindeling worden overgenomen naar het volgende seizoen.

Het grootste voordeel wordt verkregen als de MaxL leaguesoftware wordt gebruikt in kombinatie met het MaxS Scoresysteem. De volgende functies worden dan volledig automatisch uitgevoerd:

 • Banen worden direkt vanuit MaxL opgestart met de juiste teams, spelers, handicaps en tegenstanders volgens het vooraf ingevoerde baanschema. U hoeft geen bestanden van andere software paketten klaar te zetten of in te lezen.
 • Scores van de banen worden automatisch per game teruggestuurd naar MaxL en kunnen met een paar muisklikken worden verwerkt tot nieuwe standenlijsten en tekst- of HTML bestanden voor upload naar internet. U hoeft geen bestanden te converteren of klaar te zetten voor andere software paketten.
 • Scores die van de baan terugkomen worden per league, seizoen en speelronde afzondelijk opgeslagen en gaan dus nooit verloren als deze niet tijdig worden verwerkt.

Er is ondertussen ook een koppeling gemaakt om MaxL te kunnen gebruiken in combinatie met het Qubica scoresysteem. U kunt nu dus vanuit het baanschema in MaxL alle spelers en teams van de league klaarzetten voor Qubica. In Qubica kiest u de juiste league en stuurt u deze naar de banen. Na het spelen kunt u de scores vanuit Qubica weer automatisch invoeren in MaxL. Hierna kunnen na kontrole van de uitslagen direkt de nieuwe standenlijsten worden afgedrukt.

De demoversie van MaxL is klaar voor download. U kunt nu gratis alle functies van MaxL uitproberen om zelf te ervaren hoe eenvoudig het kan zijn om de uitslagen van uw bowlingleagues te verwerken. Download hier het MaxL installatieprogramma en voer setup.exe uit vanuit de map met de gedownloade bestanden. Indien u besluit om MaxL te blijven gebruiken voor uw leagues dan kunt u het programma registreren. U betaalt voor het programma helemaal niets en ook alle updates zijn volledig gratis. Voor het gebruik van een geregistreerde versie betaalt u alleen een jaarlijkse vergoeding per baan per seizoen, ongeacht het aantal leagues dat u bij wilt houden. U kunt dus per seizoen besluiten of u verder gebruik wilt maken van het volledige programma. Ook bij de demoversie blijven alle gegevens gewoon behouden. Heeft u nog vragen over het programma of eventuele suggesties voor verbetering? Stuur dan even een email naar maxl@maximumtechnology.nl of neem kontakt op met een van onze dealers. De klik op deze link voor de MaxL handleiding in PDF formaat.

Baanschema
Uitslagen
Invullijst
Spelertotalen
Baanschema
Uitslagen
Invullijst
Spelertotalen

Maximum technology gebruikt 32" LCD monitoren voor haar eigen MaxS scoresysteem. Deze monitoren zijn echter ook geschikt gemaakt voor gebruik met andere scoresystemen zoals Qubica, Steltronic, Scoremaster etc..

U kunt nu uw slecht- of zelfs niet meer verkrijgbare monitoren eenvoudig vervangen door LCD monitoren zonder gelijk te moeten investeren in dure nieuwe hardware zoals signaalomvormers, baancomputers of zelfs een geheel nieuw computersysteem.
Natuurlijk kunt u deze monitoren ook weer gebruiken als u naderhand besluit een nieuw scoresysteem aan te schaffen.
Voor meer informatie: e-mail naar (info@maximumtechnology.nl) of neem kontakt op met een van onze dealers.